vineri, 8 mai 2009

Our life.

Un topic prea complex pentru a fi epuizat intr-o singura postare,dar ma gandeam sa dau sens numelui blogului acum dupa "Botezul Inceputului".
O idee foarte complexa din mai toate punctele de vedere poate fi creata din prima la simpla cugetare a acestor cuvinte. Viata noastra . Din toate ipotezele,punctele de vedere,nationalitate,ideologie,credinta si asa mai departe.
Am intalnit o diversitate de fiinte asa vasta incat sincer nici nu pot sa ma gandesc mult la asta fara sa ma pierd printre ganduri...
Am stat si am citit ceva bloguri,ceva pareri,ceva opinii. Am tacut si am bagat la cerebel ce vrea lumea sa spuna si care sunt placerile si neplacerile colective. Incet ,dar sigur lumea incepe sa bage la bibilica a ce pute societatea locala si uneori mondiala in care ne situam. Ceva previzibil ce am observat la majoritatea parerilor de pe bloguri este ca nu prea exista obiectivism si mai intotdeauna sunt probleme prezentate. Nu cred ca o sa vina Sfantul Ioan Paul al doilea pe blog si o sa ne salveze de probleme daca expunem o problema fara toti factorii si termenii necesari . O problema pusa subiectiv nu prea da dovada de maturitate in a cantarii o situatie sau un fapt.
Sfatul meu pentru toti este sa gandim situatia din toate punctele ei de vedere. Stand si uitandu-ma la toti si toate ...stand acolo in umbra activitatilor umane pot judeca mult mai lucid lucrurile . Ideea e sa invatam cu toti sa judecam mai lucid situatile chiar si intr-un fapt . Probleme in viata vor exista intotdeauna. TOTUL tine de perspectiva! Le putem lua ca ceva apoteotic sau ca un examen al vietii peste care trebuie sa trecem.
Ca sa fiu sincer cu tine ma simt coplesit de complexitatea vietii . Coplesit in sensul placut. Dar tot nu sunt pregatit sa pot sa...sa.....sa dau o explicatie sintetizata asupra Lumii Noastre. Daca ar fi sa dau o scanare amanuntita in capul meu mi s-ar da un vector simplu. Punctele de vedere. Putem interpreta si vedea din N puncte de vedere. Inca nu suntem la un nivel in care sa luam la cunostiinta o LEGE intracelesta care sa ne ghideze. Ne ducem crucea cum putem. Cu limuzina,picioru,caruta,placa de surf... Daca e sa mi se ceara punctul meu de vedere...si perspectiva mea as spune ca Iubirea a fost si este inca raspunsul invariabil si indubitabil asupra intelegerii mele peste tot si toate. Adica? Adica Iubirea si stiintific si spiritual si copilaresc si social este o combustie extrem de pretioasa... O avem din abundenta si e singuru vector de pe Terra care nu prea trebuie sa il platim si e asa de celebru pana si sefilor de organizatii secrete mondiale. Despre ei o sa discut cu tine mai tarziu ,pana imi gasesc cuvintele sa le pun corect intr-un post o sa mai dureze o mica perioada. Ei sunt un subiect prea delicat ca sa fie inca pronuntati pentru populatia deschisa. Revenind acum sa nu ma injuri in cazul in care nu ai gasit sau nu intelegi iubirea cum o inteleg eu...In perspectiva ta poate fi a waste of time...Eu unul am invatat sa privesc pe ansamblu multe si multi inclusiv spiritul meu si al tau. Atata timp cat mergem pe premisa ca orice discutie,actiune,viata trebuie sa aibe un terminal constructiv atunci vom realiza multe... In primul rand un minim adaos de bunavointa pentru cei ce nu au cu kilu,in al doilea rand evitarea conflictelor de dragul ego ului,in al treilea rand realizarea faptului ca avem de tinut o evolutie si un fir. Poate nu de o viata ci de 1.000 de vieti. Nu cunosc cate ai de trait tu ,dar sfatul meu pentru Our Life e sa continue sa fie pentru noi asa cum a fost pana acum. Cu factori negativi pentru uni si pozitvi pentru alti.
Cum mi s-a spus din partea maestrului meu... am dreptul sa fac absolut orice si constiinta sa aleg ce. Vezi...nu vreau sa fiu panicard ,dar vezi...or sa vrea sa iti ia tot de pe tine ,din tine,de la tine...fara sinceritate ,iubire,constiinta unui drum spre o viata mai buna atunci nu o sa mai ramai nici cu picul de suflet care il numim si intimitate.
Sunt oameni cu tona mai destepti ca tine care muncesc in sisteme operative si mor intr-un mormant anonim pentru ca si-au dat viata pentru tine. Da,poate au murit inca 10.000 pentru tine si pentru a salva inca 10.000.000 de oameni...poate. Nu vei sti daca nu doresti. Gandestete la atat...
Cat despre prieteni si tradari si toate celalalte probleme care ne impiedica o perspectiva mai roz asupra vietii discutam in alta noapte ca acum se face si mai tarziu si ma asteapta o conventie anime .
In the mean while...poate nu le vezi ochii,sau zambetul,sau sudoarea de pe ei ,dar chiar sunt niste nene si niste tanti care lupta ca tu sa ai ce manca. Dupa cum vrea fiecare inclusiv tu,ai putea sau nu sa le usurezi munca prin simpla ta vointa.
Continuam topicul asta mai tarziu putin.
Meriti mai mult. Meritam mai mult. Nu trebuie mult ca sa ai ce meriti.
You are watched.